Πολιτιστικό Πρόγραμμα: “Πώς σε λένε; Οι ιστορίες πίσω από τα ονόματα”

Οι άνθρωποι γνωρίζονται μέσα από την απλή ερώτηση 'Πώς σε λένε;' και συχνά βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, καθώς το όνομά μας συχνά είναι δηλωτικό του πολιτισμού μας και της οικογενειακής μας ιστορίας ή είναι συνδεδεμένο με προηγούμενες γνωριμίες και ακούσματα, 'χρωματίζοντάς' το αναλόγως. Ο κάθε ένας από εμάς όμως, τελικά, φτιάχνει τη δική του ιστορία και μένει στην ιστορία με τις δικές του πράξεις και επιλογές, που τις 'υπογράφει' με το όνομά του, 'κουβαλώντας' ταυτόχρονα και πολλές άλλες ιστορίες που κρύβονται πίσω απ'αυτό. Οι μαθητές που συμμετείχαν σ'αυτό το πρόγραμμα (Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ Δημοτικού), έμαθαν τη δική τους ιστορία και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω απ'αυτό δημιουργώντας χειροποίητα βιβλία και e-books και, ερχόμενοι σε επαφή με μαθητές του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης, 'γιόρτασαν' μαζί τους την ονομαστική γιορτή, με τον τρόπο που γιορτάζεται στην Ελλάδα, διοργανώνοντας ένα μοναδικό 'Πανηγύρι' με όλο το παραδοσιακό του τυπικό, βιώνοντας μια εμπειρία που οδηγεί πίσω από τις ετικέτες, στη βαθύτερη γνωριμία του εαυτού μας και του άλλου.

collage3103
 
 

Επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Παρουσίαση του ονόματος 'Γεώργιος' από τους μαθητές της Ε΄. Πρώτη γνωριμία των μαθητών των δυο σχολείων και κοινό μάθημα.
collage2904

29-4-2015: Επίσκεψη των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου στο Σχολείο μας. Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου 'κάνουν μάθημα' στους μαθητές μας. Οι χορωδίες των δυο σχολείων κάνουν κοινή πρόβα σε παραδοσιακά τραγούδια που σχετίζονται με ονόματα.
collage0405

4-5-2015: Εσπερινός και Πανηγύρι, παραμονή της Αγίας Ειρήνης στο εξοχικό εκκλησάκι Αγ. Νικολάου Λεονταρίου Κάντζας. Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι των δυο σχολείων γιορτάζουν και γλεντούν στη γιορτή της Αγίας Ειρήνης.