Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 − «Εποικισμός του Άρη»

Εποικισμός του Άρη

 

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, το σχολείο μας συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 −το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού− στην ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη».

Η προετοιμασία της κατασκευής LEGO WeDo, με αυτοματισμούς ελεγχόμενους από το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, έγινε από τους μαθητές/τριες στη δάρκεια του ολοήμερου προγράμματος του σχολείου μας και ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2017, μετά την παραλαβή του ρομποτικού πακέτου LEGO WeDo 2.0 (χορηγία της COSMOTE και του WRO).

 

Την ημέρα του διαγωνισμού, το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές:

Παυλόπουλος Ορέστης (Ε’)

Παπαβασιλείου Χρήστος (Δ’)

Νταλάκας Δημήτρης (Γ’)

Καπιδάκης Ιωάννης (Β’)

Πανδής Θεόδωρος (Β’)

Παυλόπουλος Φοίβος (Β’)

 

Συνεργάστηκαν επίσης οι μαθητές/τριες:

Κριεμπάρδη Μαρίνα-Αιμιλία (Ε’)

Παπαγεωργίου Γιώργος (Ε’)

Κριεμπάρδη Αλεξία (Γ’)

Δράνιας Μιχάλης (Α’)

Κουτελίδας Ανδρέας (Α’)

 

Την εβδομάδα 26/02−02/03, οι μαθητές που συμμετείχαν στο project είχαν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής, να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους την κατασκευή και τους αυτοματισμούς που υλοποίησαν.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που μάς πρόσφεραν το πακέτο εξοπλισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής καθώς και τους γονείς οι οποίοι, την ημέρα του Διαγωνισμού, υποστήριξαν την συμμετοχή των μαθητών.