Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο – Ανοίγοντας νέους δρόμους στη μη τυπική εκπαίδευση

Το σχολείο μας  είναι σε θέση να συνεισφέρει στην αξιοποίηση και στην εφαρμογή ενός προγράμματος αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων και του internet  στο δημοτικό σχολείο. Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  έχουν παρουσιάσει καινοτόμες ολιστικές διδακτικές προσεγγίσεις  για τον μετασχηματισμό και τη βελτίωση των μεθόδων  διδασκαλίας και μάθησης, την ενίσχυση της επιτυχίας και της δημιουργικότητας των μαθητών και την ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσω πιο ελκυστικής και καινοτόμου πρακτικής στην τάξη και οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. 

Ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Κωνσταντίνος Πανούσης συμμετέχει στο ειδικό αφιέρωμα με θέμα, Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο – ανοίγοντας νέους δρόμους στη μη τυπική εκπαίδευση. Στόχος του να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση ώστε να εντάξουν το ντοκιμαντέρ στη μεθοδολογία τους, εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση της μη τυπικής βιωματικής μάθησης.

Αναλυτικά η συμμετοχή του θα γίνει στο εργαστήριο της θεματικής:

εκπαίδευση στα μέσα, υπολογιστές και internet ως εργαλεία αυτόνομης μάθησης στο ελληνικό σχολείο

The Open Window
Alfred Birkegaard, Daniel Oxenhandler & Will Sloan, Δανία, Η.Π.Α., 2018, 55’ (ΠΡΈΜΊΈΡΑ)

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://youtu.be/B6Mf7mzXa5Y

Εργαστήριο: Μαρία Καλαφάτη & Σταύρος Μεσσίνης (Training Coordinators SOLE Greece), Σίσσυ Αλωνιστιώτου (Media Literacy Institute), Κωνσταντίνος Πανούσης (Δάσκαλος, 6/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών – Π.Σ.Π.Α.)

Μάθηση και εκπαίδευση στην εποχή του διαδικτύου. Μια ταινία ντοκιμαντέρ και ένα ερευνητικό πρόγραμμα που διερευνά την ανάπτυξη του διαδικτύου στην Ινδία και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την εκπαίδευση, τη μάθηση και τον πολιτισμό. Με ποιον τρόπο η ανάπτυξη του διαδικτύου θα διαμορφώσει το μέλλον της μάθησης και της εκπαίδευσης, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο; Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε τις τεχνολογίες του διαδικτύου με τρόπους που δημιουργούν και ενισχύουν περιβάλλοντα μάθησης που επιτρέπουν στους μαθητές να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν;

Ολόκληρο το πρόγραμμα, εδώ

Μουσείο ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι