Ευρωπαϊκή ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών | 2020

14η ευρωπαϊκή ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών – Christmas Tree Decoration Exchange Project | 2020

Το Σχολείο μας είναι ένα από τα 10 ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση “Ευρωπαϊκή ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών” – “Christmas Tree Decoration Exchange Project”,  η οποία οργανώνεται από το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct Wrexham-Wales του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Ε’ τάξης θα κατασκευάσουν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία θα ανταλλάξουν με σχολεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Τα στολίδια που θα κατασκευαστούν πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά κάθε χώρας.

Τα στολίδια που θα στείλουμε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα συνοδεύονται από πληροφορίες σχετικές με τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Ελλάδα (έθιμα, παραδόσεις, χριστουγεννιάτικες συνταγές, παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια), καθώς και από πληροφορίες για το Σχολείο μας (ιστορία, θέση, εφαρμοσμένες εκπαιδευτικές καινοτομίες).

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, μέσα από μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων, θα ανακαλύψουν στοιχεία του πολιτισμού και των παραδόσεών μας αλλά και πολιτιστικά στοιχεία των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, που θα ανταλλάξουν οι μαθητές μεταξύ τους, θα στολιστεί σε κάθε σχολείο το “Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο”.

Υπεύθυνες του προγράμματος: Μαρία Μπιμπούδη, Βάσω Τερζή, Ράνια Τσαμτσούρη.