Πανελλήνια Διημερίδα για το σχολικό ραδιόφωνο | Πάτρα 1-2/12/2017

Το Μαθητικό Ραδιόφωνο ως καινοτόμο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό εργαλείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (1-2/12/2017) η 1η Πανελλήνια Επιμορφωτική Διημερίδα με θέμα «Το Μαθητικό Ραδιόφωνο ως καινοτόμο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό εργαλείο».

Τη διημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, οι οποίοι ενημερώθηκαν εκτός των άλλων και για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του European School Radio-Το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε λίγες ημέρες, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά με το Σχολείο μας μέσα από μαθητικές εκπομπές ποικίλων θεμάτων.

Η εκπαιδευτικός του Σχολείου μας κ. Ράνια Τσαμτσούρη, κατά τη διάρκεια της διημερίδας, παρουσίασε στους συμμετέχοντες το σημαντικό ρόλο που έχει εδώ και 30 χρόνια το μαθητικό ραδιόφωνο στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα, καταθέτοντας την εμπειρία της από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησε με ομάδα 10 μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου ΠΣΠΑ στο Lycee Pilote Innovant International στο Πουατιέ της Γαλλίας, τον Μάρτιο 2017. Η εκπαιδευτικός και οι μαθητές του ΠΣΠΑ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, μαζί με άλλες 10 μαθητικές αντιπροσωπείες απ’ όλο τον κόσμο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Ευχόμαστε στο μέλλον να βρεθεί ανάλογη ευκαιρία και για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού μας Σχολείου!

 

Το Μαθητικό Ραδιόφωνο ως καινοτόμο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό εργαλείο».